Dementievriendelijke gemeente

dvg_header

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, krijgen meer inwoners én organisaties ook in onze gemeente dagelijks te maken met dementie. Belangrijk dus om onze gemeente dementievriendelijk te maken!
Stichting DementieVriendelijk Sluis is een burgerinitiatief van en voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze stichting is opgericht in 2018 vanuit maatschappelijke ontwikkelingen, landelijke aandacht en eigen ervaring met dementie.
Lees hier meer over Stichting DementieVriendelijk Sluis en hoe u uw organisatie dementievriendelijk(er) kunt maken.

 

Foto_stadsraad_dementievriendelijk

Stadsraad Aardenburg nu ‘officieel’ dementievriendelijk

Stadsraad Aardenburg is nu ‘officieel’ dementievriendelijk. Wethouder Jack Werkman van de gemeente Sluis reikte op 6 april het certificaat uit aan het bestuur.

Om voor het certificaat in aanmerking te komen, volgde de Stadsraad de training ‘GOED omgaan met dementie’, de landelijke training van Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

‘Door deel te nemen aan deze training, laat Stadsraad Aardenburg zien dat zij zich wil inzetten voor een dementievriendelijke kern en draagt ze bij aan een dementievriendelijke samenleving’, aldus Linda van de Velde, Astrid Henkelmans en Karien De Vriese van Stichting Dementievriendelijk Sluis.

 

CCF08042019_00000[9920]
Het behaalde certificaat!