Verenigingen

Headerfoto_verenigingen

Gezelligheid kent geen tijd in Aardenburg: we zijn een echte verenigingsstad. Of het nu om sport, recreatie of kunst en cultuur gaat – altijd is er wel een club of gezelschap voor dat doel te vinden.
Mocht uw club of vereniging niet in het onderstaande lijstje voorkomen, geef ons dan even een seintje.

Recreatie en gezelligheid

Opsomm_foto_Nachtuuln De Aardenburgse Carnavalsstichting De Nachtuuln zet sinds 1976 onze stad in de winter op stelten. Uulehat viert dan vijf dagen uitbundig feest met een grote carnavalsoptocht als opwarmer.
Openluchtzwembad Met drie bassins, een ligweide en diverse attracties zoals een speeltuin, een petanquebaan en een overdekt Lego-speelparadijs is het Openluchtzwembad Aardenburg al sinds 1951 een begrip in onze regio.
A'burgse bridgeclub De Kaaipoort Aardenburgse Bridgeclub ‘De Kaaipoort’ (76 leden) speelt in twee lijnen en twee competities: winter en zomer. Toeristen zijn ’s zomers ook welkom. De jaarlijkse ‘kroegendrive’ is een internationale happening.
HCA Hondenclub Aardenburg (HCA) traint hond en baas om samen vele plezierige en sportieve momenten te kunnen beleven. HCA is aangesloten bij de Belgische Federatie VOE.

Sport

AVC Met een seniorenteam en maar liefst veertien jeugdteams neemt de Aardenburgse Voetbalclub AVC in het Aardenburgse sportleven al 85 jaar een kenmerkende plaats in.
TC Sjef TC SJEF is een tennisvereniging voor jong en oud, zowel competitief als
recreatief. Het grote voorbeeld hiervan is het jaarlijks druk bezochte
Kikkertoernooi, een geweldig evenement.
HBG Sint-Sebastiaan Het Handbooggilde Sint-Sebastiaan richt zich op het beoefenen en promoten van de handboogschietsport en in het bijzonder – aldus de website – de disciplines ‘gaai’ en ‘wip’ schieten.
KBC De Ware Vrienden De Vlaamse volkssport krulbollen – het rollen of werpen met ijzeren of houten bollen – wordt ook in Aardenburg enthousiast beoefend. Krulbolclub ‘De Ware Vrienden’ beschikt over een eigen Bolderpaleis en telt 80 leden.
Trimclub Aardenburg Trimclub Aardenburg is een sportieve fietsclub. Het hele jaar door wordt er op de trimfiets of de mountainbike gereden. Onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ organiseert TCA wekelijks fietstochten.