Kunst en cultuur

Headerfoto_Kunst&Cultuur

‘Aardenburg groene cultuurstad’ is al jarenlang een begrip in Zeeuws-Vlaanderen. Nederlandse en buitenlandse gasten weten onze stad goed te vinden als het gaat om prachtige Bachmuziek, opmerkelijke kunstexposities of literaire activiteiten. Daarnaast hebben we talrijke kunstgalerieën, de Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgse Fanfare
– onze plaatselijke trots – en niet in de laatste plaats diverse wandelroutes waar je van cultuur en natuur genieten. In Aardenburg vind je als bezoeker altijd iets van je gading.

Opsomm_foto_JSBachkopiekopie Bachcomité Aardenburg maakt sinds sinds 60 jaar van Aardenburg dé Bachstad bij uitstek. Zo wordt in de Sint-Baafskerk jaarlijks de Matthaüs Passion uitgevoerd en brengen ensembles Bach ten gehore.
Opsomm_foto_KFA Dankzij Stichting Kunstenfestival Aardenburg verandert onze stad elke twee jaar in een bruisend festivalterrein waar kunstenaars van naam en faam hun uitzonderlijke werken tentoonstellen.
Inktpotgenootschap Het Inktpotgenootschap organiseert evenementen waarin poëzie, muziek en theater centraal staan. Het genootschap dankt zijn naam aan een Aardenburgse legende waarin  de H. Maria figureert met een inktpot.
Sjabloon_Opsomm_GebMonumkopie De Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgse Fanfaren luistert sinds 1863 tot ‘algemeen nut en vermaak’ evenementen op in onze stad. ‘Het Meziek‘ is een begrip in Aardenburg.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is logo_casaportiera_abckopiekopiekopie.jpg Casa Portiera ABC is antiquarische boekhandel én literair podium in een kunstgalerie. Je vindt er nieuwe en tweedehandsboeken, veel poëzie en heerlijke koffiespecialiteiten. Adres: Weststraat 3.
Opsomm_foto_poezieroute Aardenburg en poëzie horen bij elkaar. Overal in onze stad zijn gedichten te vinden: bij drie monumenten en langs drie poëziewandelroutes met elk een eigen thema.  
Opsomm_foto_beeldenroute Met maar liefst dertien beelden in de openbare ruimte is Aardenburg met recht een beeldige stad. U kunt de kunstwerken bewonderen door de ‘Beelden in beeld-‘wandelroute te volgen.