Evenementen(kalender)

Houd bij het bezoeken van of deelnemen aan evenementen rekening met de geldende coronamaatregelen.

2022
>> PERIODIEK:
Van JANUARI t/m OKTOBER 2022 zal aan de toegangswegen van Aardenburg op een speciale wijze kenbaar gemaakt worden dat de Berenning uit 1672 wordt herdacht.
———————————————————————————————–
In de maanden MEI t/m SEPTEMBER organiseren de stadsgidsen van Aardenburg speciale stadswandelingen waarbij historische plaatsen worden bezocht en men een goed beeld krijgt van wat zich afgespeeld heeft tijdens de Berenning van Aardenburg.
Tijdstip: elke zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur. Startpunt: receptie/onthaal nieuw museum, Sint-Bavostraat. De prijs is 5 euro per persoon, kinderen 2,50. Minimaal 5 deelnemers. Deze themawandeling is ook te boeken voor groepen, het tarief vanaf 10 personen is dan 4 euro p.p. Aanmelden kan tot vrijdagavond 18 uur in Museum Aardenburg of via info@cultuurforumaardenburg.nl.
>> VAN DAG TOT DAG:
ZA 24 SEPT – 15.30-17.00 uur – thematische stadswandeling ‘Berenning van Aardenburg’. Tijdstip: elke zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur. Startpunt: receptie/onthaal nieuw museum, Sint-Bavostraat. De prijs is 5 euro per persoon, kinderen 2,50. Minimaal 5 deelnemers. Deze themawandeling is ook te boeken voor groepen, het tarief vanaf 10 personen is dan 4 euro p.p. Aanmelden kan tot vrijdagavond 18 uur in Museum Aardenburg of via info@cultuurforumaardenburg.nl.
In OKTOBER vindt in de historische St-Baafskerk een bridgedrive plaats. De bridgedrive wordt georganiseerd in het kader van de Berenning van Aardenburg (1672).
ZA 8 OKT – slotconcert 350-jarige herdenking ‘Berenning van Aardenburg’ door de Koninklijke Muzieksociëteit ‘Aardenburgsche Fanfaren’ in het nieuwe MFC. Het verhaal van de Berenning zal middels toepasselijke muziek vertolkt worden. Met tevens een presentatie via groot scherm en welgekozen teksten.