Laatste nieuws

Stroomt er straks weer water door Aardenburg? Het zou zomaar kunnen. Op verzoek van de Stadsraad laat de gemeente Sluis onderzoek doen.

(Foto: Zuiderpoorthaven Zierikzee)

Uitreiking Kikkerorde uitgesteld

Door de welbekende omstandigheden kan de jaarlijkse vergadering van de Stadsraad niet doorgaan. Ook de uitreiking van de Kikkerorde is uitgesteld tot een nader tijdstip. Ken jij een persoon wiens inzet voor Aardenburg kikkerwaardig is? Stuur een berichtje via mail, Facebook, of in de brievenbus met de nodige uitleg.


Durenkamp zet Sjef in het zonnetje

In de etalage van drukkerij Durenkamp een eerbetoon aan de oud-burgemeester van de gemeente Aardenburg Sjef van Dongen. Loop langs en geniet.


Aandacht voor elkaar


π€πšπ§ππšπœπ‘π­ 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐞π₯𝐀𝐚𝐚𝐫! 
In deze tijd is het extra belangrijk om aan elkaar te denken. Elkaar opzoeken is nu niet zo vanzelfsprekend, maar iemand trakteren en laten weten dat je aan hem of haar denkt kan wel! Daarom organiseren de dorps- en stadsraden samen met een aantal verenigingen in de gemeente Sluis een bijzondere actie.

Met deze actie kun je een leuke traktatie bestellen en die laten bezorgen bij een familielid, vriend, kennis of buur. Op deze manier laten we zien dat we er voor elkaar zijn.

Hoe werkt het?
De actie wordt hier gedragen door de Carnaval in samenwerking met de Stadsraad.  De traktatie is een tulband met daarbij gevoegd een gedicht van de Aardenburgse stadsdichter over ‘Aandacht’.

Wilt u meedoen, dan  kunt u een bestelling doen via de webshop van de Carnaval  https://webshop.nachtuuln.nl. Klik op ‘Winkelmand’ en ‘Afrekenen’ en u kunt de gevraagde gegevens invullen. Als u geen internet heeft, kunt u telefonisch bestellen via Germen Modde. 06-22746110. Bij de bestelling geeft u de naam met het adres op (in Aardenburg of Draaibrug of omgeving) van degene voor wie u de traktatie koopt.

Verder heeft u de mogelijkheid zelf een wens toe te voegen met daarbij uw naam.

Degene aan wie u het wilt geven, kan iemand zijn waarvan u denkt dat die een extraatje verdient of gewoon iemand die u blij wilt maken zo net voor kerst. Een reden hoeft er niet te zijn, het gaat om een stukje aandacht voor elkaar.

De tulband kost € 4,00. De gemeente betaalt een klein stukje mee aan elk verkocht exemplaar.

Op 18 en 19 december zal de Carnaval de feestelijk verpakte tulband(en) afleveren bij die mensen waarvoor u een bestelling hebt gedaan.

We wensen veel mensen dit heerlijke stukje aandacht toe.

Dit bericht vindt u ook op de Facebook-pagina van de Stadsraad (@Stadsraad).

Vriendelijke groet,
Stadsraad Aardenburg
ACS De Nachtuuln

Politiek blij met nieuw archeologisch museum-in-aantocht

Politiek Sluis in zijn nopjes met voorgenomen nieuw archeologisch museum in Aardenburg. Al moeten de bezoekersaantallen omhoog.